• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні почали знижуватися ціни на цибулю
    Опубликовано: 2023-03-30 11:04:50

    В Україні відпускні ціни на цибулю знизилися до 35-40 грн/кг ($0,96-1,09/кг), що в середньому на 15% менше, ніж тижнем раніше, повідомляє EastFruit.

    Вартість знизилася через масові постачання імпортної цибулі виробництва Польщі, Єгипту та Нідерландів. А також через збільшення пропозиції ріпчастої цибулі з необладнаних сховищ, власники яких зі встановленням теплої погоди розпочали активні продажі цієї продукції.

    За словами учасників ринку, знижувальний ціновий тренд продиктований також великою пропозицією продукції на ринку, тоді як попит на цибулю досить невисокий. Більшість господарств з початком потепління почали активно розпродавати наявні запаси.

    Водночас фермери зазначають, що у поточному сезоні цибуля зберігається гірше, ніж зазвичай. Через це помітно зросли відсоток втрат і частка некондиційної продукції, яку виробники прагнуть збути передусім.

    За даними EastFruit, станом на 28 березня ціна на цибулю в Україні у 2,3 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. Однак деякі гравці ринку впевнені, що вже у квітні ситуація на ринку зміниться.

    "В умовах, що склалися, власники якісної цибулі сьогодні вважають за краще утримуватися від продажів і планують відновити реалізацію цієї продукції ближче до середини весни", – йдеться в повідомленні.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.