• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні дорожчають огірки
    Опубликовано: 2023-03-28 14:05:56

    Після досить різкого зниження цін, яке спостерігалося на ринку тепличного огірка України тижнем раніше, у цьому сегменті знову переважає тенденція до зростання цін. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, agronews.ua.

    Зазначається, що подорожчання огірка в Україні зумовлене підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить обмеженої пропозиції.

    За минулий тиждень вибірка огірка у місцевих тепличних комбінатах помітно скоротилася через похмуру погоду, тоді як торговельна активність у цьому сегменті лише посилилася.

    Сьогодні тепличні комбінати готові відвантажувати огірок по 80-140 грн/кг, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

    “За словами представників комбінатів, подорожчання стимулюється одразу кількома факторами. Насамперед зростання цін сприяє помітне скорочення пропозиції огірка на ринку, оскільки вибірки в теплицях суттєво знизилися. При цьому постачання цієї продукції з Туреччини також значно зменшилося, що також дає можливість місцевим виробникам підвищувати ціни, враховуючи досить активний попит у даному сегменті”, – пояснюють аналітики.

    Вони зазначають, що вартість тепличного огірка на українському ринку на сьогоднішній день вже в середньому в 1,5 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року.

    Аналітики додають, що незабаром ця продукція може почати дешевшати під тиском збільшення пропозиції тепличного огірка після поліпшення погодних умов.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.