• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оман запропонував Україні створити на своїй території зерновий хаб
    Опубликовано: 2023-03-28 09:05:51

    Україна отримала пропозицію від султанату Оман створити на території азійської країни зерновий або зерново-продовольчий хаб для безперебійних поставок українського зерна у країни Африканського рогу.

    Про це повідомив представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх в інтерв’ю Укрінформу.

    "Під час мого візиту (на початку березня –Delo.ua) Оман запропонував Україні серйозно розглянути питання створення на території Султанату українського зернового або зерново-продовольчого хабу. Оманська сторона також сказала, що в разі його створення Україна могла б бути абсолютно спокійною щодо регулярних поставок свого зерна у країни Африканського рогу", — розповів Субх.

    Якщо проєкт реалізують, то Україна отримає доступ до сучасного логістичного хабу, який функціонує фактично в Індійському океані. Представник України з питань Близького Сходу та Африки також звернув увагу, що Оман має чудові політичні відносини з такими країнами, як Танзанія, Кенія, Сомалі, Уганда, Руанда, Ефіопія.

    "Зараз пропозиція Оману додалася до того переліку країн, які ми могли б розглядати. Наша мета – забезпечити продовольчу безпеку Африки. Переваги Оману – там є прекрасна інфраструктура, розвинутий флот, зрозуміла прозора банківська система і податкові правила. Тож Оман виглядає привабливо, тому він теж міг би розглядатися українськими відомствами як одна з можливих локацій для зернового хабу", — підсумував Субх.

    Нагадаємо, Мінагрополітики планує консультуватися з бізнесом щодо роботи логістичних хабів у Африці. Зокрема, Україна та Єгипет вже обговорюють різні варіанти реалізації спільних агропроєктів, зокрема, профільні міністерства двох країн обговорюють будівництво хабу для українського зерна.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.