• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада запустила реформу рибної галузі: що зміниться
    Опубликовано: 2023-03-24 09:09:31

    Верховна Рада України під час засідання 21 березня прийняла законопроєкт №7616 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури". Цим документом парламент запустив реформу рибної галузі, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

    Передбачається, що прийнятий законопроєкт:

    дасть змогу повноцінно запрацювати електронним аукціонам на право промислового вилову риби, які до цього проводилися як урядовий експеримент;
    спростить доступ до ринку та зменшує адміністративне навантаження. Зокрема, оформлення та видача дозвільних документів відбуватиметься в електронній формі;
    створює Єдину державну електронну систему управління рибною галуззю "Є-риба".

    Прийнята редакція документу передбачає також встановлення санітарних вимог до рибоприймальних пунктів, посилення контролю за виловом риби.

    На час воєнного стану, як уточнюють в Мінагрополітики, спростять продовження оренди водних об’єктів.

    Нагадаємо, протягом 2022 року підприємствами рибної галузі України було добуто лише 33,8 тисячі тонн водних біоресурсів, що становить 46% відповідного показника 2021 року.

    Водночас в Україні періодично діє заборона на вилов деякої риби, зокрема, камбали.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.