• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів: деталі
    Опубликовано: 2023-03-21 13:04:12

    Україна, як кандидат на вступ до Європейського Союзу, впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, еквівалентну системі Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), яка діє в ЄС та базується на важливому принципі забезпечення контролю “від лану до столу”. Про це повідомила Держпродспоживслужба України, пише agronews.ua.

    Зазначається, що впровадження такої системи відбувається з метою належного та ефективного здійснення моніторингу будь-яких ризиків, пов’язаних із захистом здоров’я та безпечністю харчових продуктів та кормів.

    “У разі надходження повідомлення RASFF Держпродспоживслужба негайно інформує територіальні органи Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, міжрегіональні головні управління Держпродспоживслужби на кордоні та Державну фіскальну службу”, – ідеться у повідомленні.

    Якщо небезпечні харчові продукти або корми, зазначені в інформаційному повідомлені RASFF, ввезені на митну територію України та введені в обіг, то оператор ринку (імпортер) здійснює відкликання таких продуктів та вживає заходів щодо повернення їх до країни-експортера або утилізації на території України відповідно до чинного законодавства, про що інформує Держпродспоживслужбу.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.