• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сире молоко не дешевшає, але переробники почали переговори
    Опубликовано: 2023-03-20 16:06:16

    Ціни на молоко-сировину всіх ґатунків в Україні станом на 13 березня залишилися без змін від моменту проведення Асоціацією виробників молока (АВМ) попереднього моніторингу 21 лютого. Причини полягають у послабленні попиту на молочну продукцію на зовнішніх ринках і всередині країни.

    Про це повідомив аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі, передає «ПроАгро Груп».

    Середня закупівельна ціна екстра ґатунку станом на 13 березня залишилася на рівні 12,18 грн./кг без урахування ПДВ. Незмінним залишився діапазон цін на ґатунок екстра в господарствах – від 10,84 грн./кг до 12,80 грн./кг. Ціна на вищий ґатунок теж не змінилася за останні три тижні  – 12,18 грн./кг. В господарствах порядок цін був від 10 грн./кг до 12,10 грн./кг.

    Незмінною з січня 2023 року залишається середня ціна на перший ґатунок – 11,67 грн./кг. Мінімальна ціна в господарствах станом на 13 березня складала 10 грн./кг, а максимальна – 11,90 грн./кг. Діапазон цін на перший ґатунок тримається незмінним з 21 лютого.

    Середньозважена ціна трьох ґатунків залишилася на рівні 12,01 грн./кг, як і три тижні тому.

    Тим часом ціни на молочну продукцію в супермаркетах зростають під впливом споживчої інфляції, а на складах переробників вже почалося накопичення готової продукції. Тож українські молокозаводи почали переговори з господарствами про можливості зниження ціни на сире молоко з другої половини березня. Господарствам пропонують знизити ціну на молоко-сировину на 0,1-0,3 грн./кг. Однак таке зниження може бути відносно виправданим  лише на великі партії молока з максимальною ціною.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.