• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експортери українського сухого молока переключились з ЄС на Азію
    Опубликовано: 2023-03-20 10:12:12

    Експортери українського сухого молока переключились з ЄС на Азію

    Експорт сухого та згущеного молока з України у лютому 2023 року склав 2,76 тис. т, що на 94,96% більше, ніж у січні. У грошовому вимірі експорт зріст на 79% — до $6,92 млн, повідомляє Асоціація виробників молока.

    Більшість продукції було відвантажено у Польщу (17,70%), Малайзію (14,71%) та Ізраїль (10,21%).

    «Загалом Україна спрямувала близько двох третин експорту сухого молока до країн Азії, Латинської Америки та США. Українські постачальники диверсифікували напрямки експорту, оскільки в більшості країн ЄС скоротився попит на сухе молоко через велику пропозицію на ринку», — додають аналітики.

    Зазначається, що Малайзія залишається великим ринком збуту для українського сухого молока. За інформацією гендиректора компанії Maestro Farm Чуа Теонг Чіна, в цій країні протягом 2023 року буде спостерігатися суттєвий попит на молоко. Місцеві виробники не можуть повністю закрити потреби внутрішнього ринку. За оцінками Теонг Чіна, в Малайзії існує попит на 69,5 тис. т молока на рік, у той час коли місцеве виробництво складає близько 43,4 тис. т на рік. Тому Maestro Farm та інші малайзійські виробники молочних продуктів імпортують сухе, рідке або навіть заморожене молоко.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.