• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська ягода затоварила польські сховища
    Опубликовано: 2023-02-28 13:53:11

    Українська ягода затоварила польські сховища

    Польські сховища вздовж кордону забиті експортною ягодою з України. При цьому у поляків і своєї вистачає.

    Про це на форумі «Інстенсивний ягідник. Виклики сьогодення» розповіла Ірина Кухтіна, голова асоціації «Ягідництво України».

    «Затоварені нашою ягодою й польські переробні підприємства, які співпрацюють з українськими», – додала вона, пояснюючи, що з початку війни багато хто вивіз свої залишки до ЄС, здебільшого – до Польщі.

    Щоб зберегти урожай багатьом господарствам довелося вкластись у генератори, щоб мати енергонезалежність. Також продукцію розподілили між різними складами у цілях безпеки, багато підприємств повністю перейшли до роботи у нічні зміни, наприклад, у Кременчуці.

    Також Кухтіна відзначила, що проблеми з робочою силою виникали в українських ягідників в залежності від регіону – що дуже залежало від внутрішньої міграції. В деяких регіонах почали працювати нові люди – внутрішньо переміщені особи, для яких довелося проводити навчання, та деякий час ефективність праці там була трохи нижчою.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.