• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переговори про продовження «зернової угоди» розпочнуться за тиждень - заступник міністра
    Опубликовано: 2023-02-20 12:05:26

    За тиждень почнуться переговори про продовження ініціативи, що підтримується ООН, яка дозволила Україні експортувати зерно з портів, заблокованих рф після її вторгнення, повідомив у п'ятницю заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков, якого цитує Reuters, пише УНН.

    Цитата

    "Переговори про продовження (угоди щодо) зернового коридору розпочнуться за тиждень, і тоді ми зрозуміємо позиції всіх сторін", - сказав заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков.

    "Думаю, здоровий глузд візьме гору, і коридор буде продовжено", - сказав він.

    Деталі

    Він сказав, не вдаючись у подробиці, що на росію чиниться тиск не лише з метою продовження дії угоди щодо коридору, а й з метою покращення його роботи.

    «Ми бачимо, що супротивник починає висувати нові умови. Ми розуміємо, що буде складно – як це було у листопаді», – сказав Васьков.

    Доповнення

    Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (Україна і рф окремо) на 120 днів, спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

    Угоду у листопаді продовжили на 120 днів.

    росія саботує перевірки суден у межах "зернової ініціативи".

    Через затримку інспекцій з боку рф за останні три місяці світ недоотримав 10 млн тонн українського продовольства. Україна закликає міжнародну спільноту, зокрема ООН та Туреччину, вимагати від росії припинення штучних затримок у роботі "зернового коридору".

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.