• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Харківщині 70% молочних ферм отримали допомогу від Швейцарії
    Опубликовано: 2023-02-08 18:01:28

    Реалізація другої фази швейцарського гуманітарного проєкту, в межах якого молочні ферми Харківської області мали змогу отримати необхідні для забезпечення гігієни виробництва молока засоби, завершилась 31 січня. Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише agronews.ua.

    «Задля збереження виробничого потенціалу слідом за деокупацією територій 64 господарства в межах гуманітарного проєкту отримали необхідні засоби миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, молочні фільтри, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що покриє у повній мірі їхню квартальну потребу», — говориться у повідомленні.

    Таким чином вдалося охопити 68% зареєстрованих виробничих потужностей Харківської області, в яких утримувалося понад 64 тис. голів ВРХ, у тому числі понад 25 тис. корів.

    Загальний бюджет гуманітарного проєкту складав 2,5 млн швейцарських франків (близько 100 млн грн), у межах якого допомогу отримали 296 господарств у чотирьох областях: Сумській, Чернігівській, Харківській та Київській.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.