• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через саботаж рф світ недоотримує 3 млн т зерна на місяць — думка
    Опубликовано: 2023-01-20 16:46:05

    Через саботаж рф світ недоотримує 3 млн т зерна на місяць — думка

    Через саботаж рф, з жовтня минулого року, значно зменшено обсяг експорту агропродукції з портів Великої Одеси. За місяць недоекспортовано 3 млн т продовольства.

    Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури. 

    За словами представника України в Спільному координаційному центрі (СКЦ) Руслана Сахаутдінова, щойно обсяг експорту українського зерна почав зростати, російська сторона скоротила кількість інспекційних команд з 5 до 3 без будь-якого пояснення. 

    Також штучно збільшують час на проведення самих інспекцій через перевірку показників роботи суден, які не регламентовані документами СКЦ та не мають жодного відношення до зернової угоди.

    «‎Так на перевірку одного судна йде від 4 годин, а в день відбувається 5-7 перевірок при мінімально необхідних 16-18. Непоодинокі випадки коли росіяни просто відмовляються працювати з вигаданих причин, коли всі інші сторони в СКЦ підтверджують умови для продовження інспекції», — каже Сахаутдінов.

    За його словами, проблема вирішується збільшенням інспекційних груп та кількістю інспекцій в день.

    «‎Ми неодноразово звертались до наших партнерів по угоді і вони готові до цього. В листопаді, коли в Босфорі очікували понад 200 суден, ООН та Туреччина самостійно провели за два дні 86 інспекцій та довели, що це цілком реально»‎, — пояснив представник України в СКЦ.

    Зазначається, що станом на 18 січня в Босфорі на інспекцію СКЦ очікує 121 судно (28 — з агропродукцією на борту, 93 — судна, які йдуть до портів під завантаження). 

    Середній час очікування — від 2 до 5 тижнів, що також призводить до мільйонних збитків вантажовласників. З листопад 2022 року порти експортували на 47% менше агропродукції, ніж в жовтні, коли ці проблеми починались. 

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.