• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поставки насіння соняшника в Україну знизяться — думка
    Опубликовано: 2023-01-01 11:05:50

    В агрохолдингу «Епіцентр Агро» прогнозують зменшення об'ємів поставок насіння соняшника в Україну.

    Про це розповіла керівниця центрального офісу агрохолдингу «Епіцентр Агро» та елеваторного напряму «Епіцентр К» Світлана Нікітюк в матеріалі: «‎Ринок добрив та ЗЗР падає, насіння соняшника буде в дефіциті, прогнози 2023»‎ на Latifundist.com.

    «‎По соняшнику, дійсно, будуть зменшені об’єми поставок насіння в Україну. Але тут потрібно розуміти, що хто перший купив і заплатив — того і насіння», — вважає Світлана Нікітюк. 

    В «Епіцентр Агро» радять не відкладати в довгий ящик питання купівлі насіння та вже проводять зустрічі з компаніями, але ще не контрактувалися.

    Вона додала, що торік «Епіцентр Агро» закупив 100% насіння кукурудзи. Та після повномасштабного вторгнення та закриття портів, передбачили, що може бути складна ситуація з кукурудзою, і 20 тис. га замінили на соняшник.

    Світлана Нікітюк відзначила, що кожна агрокомпанія сьогодні зробить все, щоб землі не залишалися під паром.

    «У сівозміні на 2023 рік у нас буде пшениця. Додали трошки сої, бо до цього її не вирощували. Не відмовлялися і від традиційних для нашого агрохолдингу культур — соняшника та кукурудзи‎», — розповіла керівниця. 

    Читайте також: «‎Прогнози 2023: відмова від добрив, недостача насіння та біоетанол»‎
    Нагадаємо, що Китай затримує експорт українського збіжжя.

    Сергій Герасименко

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.