• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна: 1/3 врожаю кукурудзи залишається в полях через погодні умови та блекаути
    Опубликовано: 2022-12-19 17:47:59

    Україна: 1/3 врожаю кукурудзи залишається в полях через погодні умови та блекаути

    Третина врожаю кукурудзи в Україні все ще стоїть на полях. Зима додатково навантажує життєво важливий сільськогосподарський сектор, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

    Аграрії зіткнулися з низкою перешкод: рекордна кількість осінніх опадів замулила поля. Війна вплинула на прибутковість фермерів. Удари по інфраструктурі країни обмежують електропостачання.

    Незважаючи на обмеження експорту, Україна залишається четвертим у світі постачальником кукурудзи та має значний вплив на світові пропозиції. Зерно ще можна зібрати до весни, хоча перспективи його якості та кількості знижуються.

    9 грудня USDA знизило прогноз врожаю кукурудзи в Україні до 27 млн тонн, що на 4,5 млн тонн нижче. Причина – постійні дощі в трьох ключових областях. Це може стати мінімумом за 5 років. Прогноз ООН – 24 млн тонн.

    Жнива просуваються «рекордно повільно», повідомляє «УкрАгроКонсалт». За даними уряду, станом на 13 грудня 34% кукурудзи залишаються незібраними.

    В минулі сезони фермери залишали кукурудзу зимувати. Проте більшість збирають зазвичай до грудня, повідомили в УкрАгроКонсалт. Більше снігу та злив протягом наступних двох тижнів можуть затримати польові роботи до 2023 року.

    Дощова погода підвищила потребу висушити зерно перед його належним зберіганням. Це ускладнилося і стало ще дорожчим, оскільки російські атаки на українську інфраструктуру спровокували відключення електроенергії по всій країні, що ускладнило стабільну роботу сільськогосподарських об’єктів.

    Українська зернова асоціація закликала уряд забезпечити подачу електроенергії в силоси, щоб запобігти псуванню зерна.

    Уповільнення збору врожаю кукурудзи підриває ключове джерело доходу для сільськогосподарської галузі України, яка вже зазнала збитків від війни на суму понад 4 млрд доларів. Кукурудза є найбільшою культурою, яку країна вирощує та експортує.

    Наразі Мінагрополітики розраховує, що аграрії збиратиме врожай протягом кількох місяців.

    Але внутрішні ціни на кукурудзу низькі, частково через високі логістичні витрати, і фермери несуть значні збитки, за даними Мінагрополітики. Затримка збору врожаю також означає, що виробники не можуть підготувати ґрунт до весни, як зазвичай. Вірогідно, що посівні площі під кукурудзою скоротяться в 2023 році, тоді як посівні площі під олійними культурами зростуть.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.