• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Блекаути можуть відновити ріст цін на курячі яйця
    Опубликовано: 2022-12-18 15:04:11

    Попри запевнення Мінагрополітики, що відключення електроенергії суттєво не вплинуть на забезпечення споживачів продуктами харчування і їх вартість, перебої з електрикою вже змушують виробників переглядати свої плани у бік зменшення виробництва та підвищення ціни на продукцію.

    Так, постійні відключення електроенергії дестабілізують роботу птахопідприємств, призводять до збільшення собівартості виробництва, втрати продуктивності та порушення технологічних процесів. Про це розповів виконавчий директор «Спілки птахівників України» Сергій Карпенко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на UBR.ua.

    За його словами, зараз підприємства змушені забезпечувати пташники електроживленням за допомогою генераторів.

    «Безперебійна робота електрообладнання є критично важливою, оскільки вона забезпечує життєдіяльність птиці в приміщеннях. Інкубатори також переважно забезпечуються генераторами, оскільки відключення електроенергії призводить до значних виробничих втрат, закладених на інкубацію яєць та неотримання молодняку», – пояснив Карпенко.

    Водночас підприємства потребують додаткових генераторів, оскільки ними не забезпечені інші технологічні процеси, такі як виготовлення кормів, сортування та забій птиці, упаковка продукції, а також складські та холодильні приміщення.

    Через це варто очікувати не лише відновлення росту цін на курячі яйця, які впродовж осені вже й так стали «золотими», а й скорочення пропозиції курятини.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.