• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У листопаді свинина подешевшала, а її імпорт суттєво скоротився
    Опубликовано: 2022-12-18 10:01:25

    Ціни свинини на полицях супермаркетів у листопаді знизилася на 4% проти попереднього місяця. Про здешевлення охолодженої свинини у роздрібній торгівлі за підсумками жовтня повідомили в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України», передає «ПроАгро Груп».

    За результатами щомісячного моніторингу національних торгівельних мереж, протягом листопада середня ціна кілограма свинини склала 178,2 грн./кг, що на 4,1% чи 7,6 грн./кг дешевше ніж у жовтні.

    «На початку місяця кілограм свинини у мережах роздрібної торгівлі коштував 184 грн./кг, а наприкінці листопада та на початку грудня його ціна була на 10 грн./кг нижчою», – зазначили в асоціації.

    Основною причиною послаблення цін на охолоджену свинину стало зниження закупівельних цін на живець свинини як під впливом сезонних чинників, так і через нові обставини військового часу. Зокрема, окрім обмежень з боку купівельної спроможності, відчутний вплив на обсяги кінцевої реалізації мали перебої з електроживленням.

    Водночас, за інформацією АСУ, імпорт свинини у листопаді склав 1,16 тис. тонн, що в 3,8 разів менше за зовнішні поставки такої продукції у жовтні.Надходження свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней з-за кордону у минулого місяця було найменшим за увесь рік і поступилося навіть березневому показникові (1,5 тис. тонн). Це стало наслідком зниження внутрішніх цін на свинину, через що ціна вітчизняної продукції була значно привабливішою.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.