• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю оновили мінімуми останніх місяців
    Опубликовано: 2022-12-12 15:01:30

    За результатами торгів 6 грудня котирування пшениці на біржі Euronext знизилися на 5 євро/т до ціни попередніх торгів, склавши 308,25 євро/т, що є мінімальним значенням останніх 9 місяців. Повідомляє ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

    Тиск на ціни чинили низька активність спекулятивних продажів та скорочення пропозиції європейської, зокрема німецької, пшениці на експорт в умовах високої конкуренції з боку зернової з Австралії та Причорноморського регіону.

    Нагадаємо, що в грудневому звіті ABARES  прогноз виробництва пшениці в Австралії у 2022/23  МР збільшено на 4,3 млн тонн – до рекордних 36,6 млн тонн (+0,3 млн тонн за рік), які планується зібрати із 13 млн га (без змін).

    Також фіксувалось здешевшання ф’ючерсів американської пшениці на біржі CBOT до мінімуму останніх 13 місяців – $267,86 (-$3,6) за тонну, чому також сприяла жорстка конкуренція на світовому ринку зернової.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.