• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Судновласники переорієнтовують рудовози для перевезення зерна
    Опубликовано: 2022-12-11 14:08:44

    Через зниження попиту на залізну руду судновласники почали зачищати балкери, які використовувалися для її транспортування, під перевезення зерна до портів Азії, пише Bloomberg.

    Відмічається, що скорочення обсягів житлового будівництва в Китаї призвело до зниження попиту на залізну руду, що, своєю чергою, обвалило ставки на балкери на 50% від торішніх показників. За цих умов великим трейдерам стало вигідніше фрахтувати під перевезення кукурудзи та сої судна, які раніше транспортували залізну руду.

    «‎Щоправда, кількість таких угод зараз невелика. Щоб завантажити в балкер, який до цього возив руду, зерно, його трюми треба спочатку капітально промити і зачистити від іржі, металевого пилу та бруду, що вимагає і часу, і грошей», — відмітило видання.‎

    Для перепрофілювання під перевезення зерна вибирають так звані Baby Cape — найменші балкери у типорозмірі Capesize, дедвейтом близько 100 тис. т. Такі судна зафрахтували Cargill, китайська COFCO та американська ADM, щоб наступного року возити зерно з Південної Америки до Азії.

    «Представник компанії COFCO заявив, що нещодавно зафрахтувала свої перші балкери Baby Cape для транспортування наступного року соєвих бобів із Бразилії до Південно-Східної Азії. Як пояснюють у компанії, все зводиться головним чином до економії на масштабах: чим більше завантажиш, тим нижчою буде вартість фрахту для покупців‎»‎, — повідомив Bloomberg.

    У компанії Cargill уточнили, що використання балкерів Baby Cape для перевезення зернових та інших вантажів є стандартною практикою для компанії, і очікується, що в перспективі такі судна будуть задіяні ще ширше.

    Додається, що для очищення трюмів спочатку промивають струменем води з хімічними реагентами під високим тиском, потім зачищають стіни та дно щітками, після чого проводиться відкачування брудної води. Глибоке очищення може коштувати близько $7-8 тис., весь процес займає кілька днів. Додатково може знадобитися обробка внутрішніх поверхонь трюмів піскоструменем та фарбування.

    Сергій Герасименко

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.