• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому значно нижчі обсяги врожаю кукурудзи не призвели до зростання ціни на неї?
    Опубликовано: 2022-11-12 10:55:21

    Чому значно нижчі обсяги врожаю кукурудзи не призвели до зростання ціни на неї?

    Жнива втричі відстають від норми — станом на початок листопада зібрано 1,1 млн га замість звичних 3,2-4,0 млн га. Аграрії намолотили 6,3 млн т кукурудзи проти звичних 16,0-27,6 млн т на аналогічну дату минулого року.

    Про це йдеться у матеріалі «Ринок зернових України – попит та пропозиція: кукурудза, пшениця і ячмінь» на AgroPolit.com.

    Як зазначив Богдан Костецький, операційний партнер торгово-аналітичної компанії «Barva Invest», у минулі сезони такі низькі обсяги «на руках» мали б сприяти зростанню цін. Але:

    • зараз у трейдерів немає запланованих форвардних поставок (були мільйони тонн в минулі роки);
    • порти стоять через невизначеність щодо «зернового коридору» і якщо будуть закуповуватись, то на мінімальних обсягах до офіційного затвердження «зернового коридору»;
    • маємо перехідних запасів кукурудзи у 11 млн т, тобто більше, ніж поки зібрали. Тому на руках хоча й не супер-багато зерна, але було і менше.

    «Через те, що значна кількість виробників мають намір частину кукурудзи лишити в полі, то Мінагрополітики врешті відзвітується про завершення осінніх жнив. А скільки Україна насправді збере — ніхто не буде знати до весни. І будуть додавати якісь умовні 10%. Точних цифр площ, плюс що по якості та врожайності, ніхто не знатиме. А оцінки щодо виробництва варіюватимуться в діапазоні кількох млн т. Хто буде купувати кукурудзу сумнівної якості навесні-влітку і за якою ціною — відкрите питання», — зауважив експерт.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.