• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як Туреччина заробляє на зерновій угоді
    Опубликовано: 2022-11-09 16:04:15

    Турецькі компанії можуть бути одними з головних набувачів додаткових доходів після запуску «Зернової ініціативи». Тому Туреччина зацікавлена у збереженні та розвитку судноплавства в українському сегменті Чорного моря. Про це йдеться у статті НВ Бізнес “Зерновий коридор Ердогана. Чому Путін не зміг зупинити експорт з морських портів України і які ще шляхи доступні українському бізнесу”, пише agronews.ua.

    Андрій Клименко з Інституту Чорноморських стратегічних досліджень звернув увагу, що у вересні 32% суден, які вийшли з порту Чорноморськ в рамках «Зернової ініціативи», належали саме судновласникам з Туреччини.

    Співрозмовники НВ Бізнес у сфері морської логістики кажуть, що дуже активні і турецькі зернотрейдери, які скуповують українське зерно з великим дисконтом. Вони накопичують продукцію у румунській Констанці та потім перепродають великими партіями на більш вигідних умовах.

    Відповідно до офіційних даних ООН, Туреччина є одним з двох ключових покупців українського збіжжя, яке йде з України в межах «Зернової ініціативи».

    Тому можливо, що саме отримання додаткового зиску Туреччиною, та політичних балів її президентом Ердоганом може стати найкращою гарантією збільшення та розширення експорту через морські порти України.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.