• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні планують посилити держконтроль за обігом продукції з ГМО
    Опубликовано: 2022-11-08 16:09:23

    Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики під час засідання розглянув і рекомендував до прийняття в першому читанні законопроект №5839 “Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки”. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

    Документ покликаний врегулювати існуючі проблеми з нелегальним обігом ГМ-продукції та ініціювати застосування сучасних європейських підходів до оцінки впливу, реєстрації, обігу та контролю за ГМО та ГМ-продукції.

    Зокрема, законопроєкт передбачає:

    єдину процедуру реєстрації відомих досліджених та випробуваних ГМО-джерел та новітніх;
    запровадження системи оцінювання ризиків для навколишнього середовища;
    розроблення зручної для компаній, що виробляють насіннєвий матеріал, процедури реєстрації сортів рослин, що були створені з використанням ГМ-джерела;
    контроль над усіма процесами – від створення та випробування до виробництва та маркування.
    Цей законопроект має гармонізувати українське законодавство із законодавством ЄС, зменшити пестицидне навантаження на сівозміну та збільшити врожайність культур.

    УКАБ вітає підтримку цього законопроєкту та сподівається на найближче його прийняття народними депутатами у Верховній Раді України.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.