• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАТО: Росія має негайно повернутися у межі зернової угоди
    Опубликовано: 2022-11-01 10:03:51

    Північно-Атлантичний альянс закликав Кремль негайно відновити участь в укладеній за посередництвом ООН угоді, яка в умовах глобальної продовольчої кризи дозволяє Україні продовжувати експорт зерна Чорним морем. Про це повідомляє Reuters.

    Офіційний представник НАТО Оана Лунгеску заявила, що російський диктатор Володимир Путін "має припинити використання продовольства як зброї і покласти край незаконній війні проти України".

    "Ми закликаємо Росію переглянути своє рішення і терміново відновити угоду, щоб продовольство могло дістатися до тих, хто його найбільше потребує" – сказала Лунгеску.

    Вона також сказала, що укладена угода "допомогла знизити ціни на продукти харчування у всьому світі".

    30 жовтня МЗС Польщі заявило, що одностороннє призупинення участі Росії в зерновій угоді свідчить про нездатність Кремля дотримуватися будь-якої угоди, а глава МЗС Німеччини Анналена Бербок сказала, що "можливість сімей у Лівані, Нігері або Бангладеш сплатити свій наступний обід не має залежати від військових планів Кремля".

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.