• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені створили унікальний овоч — ековадо
    Опубликовано: 2022-10-28 12:05:50

    Британські вчені створили унікальний овоч — ековадо. Вони впевнені, що їхня розробка допоможе скоротити вирубку лісу для плантацій, де вирощують один із найпопулярніших плодів у світі. Про це повідомляє Тastingtable, пише agronews.ua.

    Відзначається, що для початку було визначено хімічний та молекулярний склад авокадо. Потім розпочався процес відтворення смаку й текстури. Боби, подрібнений фундук, яблуко та ріпакова олія — ця маса і за кольором, і за смаком дуже схожа на м’якоть авокадо.

    Щодо кісточки, то для неї було обрано волоський горіх. А шкірка зроблена з воску, який пофарбували в потрібний колір за допомогою харчового барвника. До речі, шкірку ековадо можна переробити на компост.

    Нагадаємо, авокадо — один із небагатьох овочів, який є на межі зникнення. Вирощувати його — величезні збитки для природних ресурсів, а транспортувати неймовірно затратно.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.