• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні дорожчає свинина
    Опубликовано: 2022-10-26 13:06:20

    Зниження цін на ринку свиней забійних кондицій продовжилося у другій половині жовтня. Середньозважена ринкова позначка «зсунулася» на 2,3% до 72,2 грн/кг. Про це повідомляє АСУ, пише agronews.ua.

    У ході торгів минулої п’ятниці ціни на живець свиней скорегували на 1,5-4 грн/кг, як і тижнем раніше. Зокрема, у Центрі закупівельні ціни більшості товарних партій коливалися в межах 72-74 грн/кг, менша пропозиція свинини на Сході втримала ціни в межах 74-76 грн/кг, у західних областях діапазон цін звузився до 70-71 грн/кг.

    За відгуками виробників свинини минулого тижня заготівельники продовжили тиск на ціни, мотивуючи його достатністю ринкової пропозиції в умовах зниження потреби в тваринах забійних кондицій та сезонного спаду торгівельної активності.

    Так, низка переробників констатують зменшення обсягів заготівлі у відповідь на корегування замовлень з боку роздрібної торгівлі свининою. Частина операторів відзначає істотні складнощі з дотриманням графіку поставок охолодженої свинини через тривалі повітряні тривоги та перебої з подачею електроенергії.

    Водночас, ситуація із пропозицією товарних партій та ринкової потреби у ній істотно варіює залежно від регіону, а м’ясопереробники все частіше практикують заготівлю в суміжних областях, що посилює міжрегіональну розбіжність цін.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.