• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переваги відцентрового насоса та три кроки, які допоможуть його вибрати
    Опубликовано: 2022-10-24 23:30:25

    Одним з корисних агрегатів, у якому виникає потреба під час ведення садово-городніх та польових робіт, є насос для викачування води. Особливою популярністю серед землевласників та аграріїв користуються відцентрові моделі приладу. Як працює водяний насос, які його переваги та на що звернути увагу під час покупки агрегата — розглянемо просто зараз.

    Принцип роботи

    Приведення в дію насоса відбувається наступним чином:

    1. Навпроти патрубка, що всмоктує, на ведучому валі розміщене робоче колесо. Після підключення агрегата до джерела енергії воно починає швидко обертатись.
    2. У робочому каналі створюється відцентрова сила, яка приводить рідину в рух та направляє її в напірну трубу.
    3. Тиск, який виникає в корпусі приладу, сприяє подальшому безперервному всмоктуванню води, забезпечуючи тим самим циклічність роботи агрегата. 

    Переваги

    Широку популярність серед користувачів промислової та аграрної сфери відцентрові моделі отримали завдяки своїм численним перевагам. Серед основних плюсів, якими характеризуються насоси для викачування води цього типу, експерти виділяють такі:

    1. Високі показники продуктивності — відцентровий насос здатний подавати рівномірний потік води протягом тривалого проміжку часу.
    2. Варіативність — залежно від моделі приладу його використовують для перекачування рідини з різної глибини та на різну відстань.
    3. Високі показники зносостійкості — насос придатний для транспортування рідин, які містять у своєму складі кислоти, тверді елементи та інші чужорідні домішки. Для виготовлення водяних насосів виробники використовують спеціальні матеріали, які протягом тривалого часу здатні витримувати негативний вплив агресивного середовища.
    4. Надійність та простота експлуатації. Ці характеристики забезпечуються простою конструкцією агрегату та його невибагливістю в обслуговуванні.

    На що звернути увагу під час вибору

    Максимальну ефективність приладу та оптимальний термін його експлуатації забезпечує правильний підхід до вибору насоса. Під час покупки варто звернути увагу на три найголовніші фактори.

    1. Ступінь забруднення рідкого середовища, для перекачування якого планується використовувати насос. Важливо оцінювати не лише кількість твердих чужорідних домішок, але й їхні розміри. Широкий асортимент водяних насосів можна знайти на сайті інтернет-магазина Allo у Львові, де представлені різні типи та моделі цих приладів.
    2. Відстань і висота перекачування води. У цьому випадку користувачу варто звернути увагу на таку технічну характеристику насоса, як максимальний тиск. Чим вищі його показники, тим далі може подаватися рідина.
    3. Визначення норми витрати води. Орієнтуючись на цей параметр, виробник визначає максимальну продуктивність приладу. Її величина вказує, яку кількість рідини насосне обладнання зможе перекачати за відповідну одиницю часу.

    Без якісного водопостачання неможливо створити затишний життєвий простір. Водяний насос допоможе вам уникнути багатьох незручностей, пов’язаних з підтопленням чи відсутністю безперебійного постачання рідини.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.