• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вийшла на довоєнні показники експорту зернових та олійних
    Опубликовано: 2022-10-22 14:28:55

    Україна вийшла на довоєнні показники експорту зернових та олійних

    Про це розповів заступник голови ВАР Денис Марчук.

    Для того, щоб наша країна й надалі нарощувала експортний потенціал, потрібно продовжувати інтеграцію України у європейську логістичну систему.

    «Логістичне питання гостро стоїть перед агросектором. Минулого тижня в Брюсселі відбулося обговорення розширення логістичної співпраці України з ЄС. Адже незважаючи на функціонування «зернових» коридорів, ми не полишаємо надію на співпрацю з нашими європейськими партнерами. Витрати на логістику становили 80-90% від вартості продукції, яку реалізовували аграрії, тому розглядаються можливості збільшення кількості «сухих» перевалочних пунктів, на яких можна було б перевантажувати зернові. Тривають перемовини щодо розширення залізничного сполучення. Потрібно збільшити кількість пропускних пунктів на західних кордонах. Одне з ключових питань – транспортування соняшникової олії, задумано масштабний проект. Якщо нам вдасться інтегруватися у європейську логістичну систему, то це буде додатковим інструментом по нарощуванню експортного потенціалу України», - заступник голови ВАР Денис Марчук наголосив під час брифінгу «Результати діяльності зернових коридорів» в Media Center Ukraine.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.