• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна запропонує Євросоюзу запровадити ембарго на російські добрива
    Опубликовано: 2022-10-19 09:01:08

    Україна запропонує Європейському Союзу включити російські добрива у наступний пакет санкцій, заявила 17 жовтня на зустрічі з асоціаціями хімічної промисловості міністерка економіки Юлія Свириденко.

    "Ми будемо ініціювати через МЗС включення до наступного пакета санкцій ЄС проти РФ заборони на купівлю російських добрив. Європа діє в цьому напрямку послідовно, але все ще недостатньо рішуче. На нашу думку, тільки повна заборона російського експорту може зупинити війну проти України", – цитує Свириденко пресслужба міністерства.

    Зустріч з представниками хімпрому стосувалась можливої державної підтримки підприємств, які страждають від високих цін на газ.

    Вони запропонували продавати їм газ, що видобувається в Україні, за пільговою ціною або знизити податки на нього, але їм цього не обіцяють.

    "Баланс газу в Україні такий, що ми добуваємо близько 17 млрд кубометрів, а використаємо близько 21 млрд кубометрів. Тобто ми маємо десь купити ще 4 млрд кубометрів. При такій математиці для нас найважливіше забезпечити газом населення та підприємства теплокомуненерго, а питання промисловості розглянути в межах залишків балансу", – сказала Свириденко.

    Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев додав, що максимум, на що можуть розраховувати хіміки, скасування екологічного податку на час воєнного стану, а також на деякий період після його закінчення.

    Зниження ПДВ на газ можливе тільки у тому випадку, якщо хімпром надасть докази, що це призведе до створення нових робочих місць, розвитку підприємств, вихід на нові ринки збуту.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.