• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні запроваджені нові обмеження при реєстрації податкових накладних
    Опубликовано: 2022-10-16 14:37:32

    В Україні запроваджені нові обмеження при реєстрації податкових накладних

    Кабінет Міністрів на засіданні 12 жовтня вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, запроваджуючи нові обмеження щодо реєстрації.

    Про це повідомив представник КМ у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

    Так, зокрема, виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача — платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

    Крім того, передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації ПН/РК платника податку, яким подано для реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, у разі, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.

    Також встановлено обов'язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі:

    • відповідності платника податку критеріям ризиковості;
    • надходження до контролюючого органу податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

    Нагадаємо, існує думка, що після завершення війни, локомотивом економіки однозначно буде сільське господарство, а його основою — земельні ресурси країни, які мають максимально ефективно забезпечувати економіку країни надходженнями.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.