• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створюють фонд відновлення агропромислового виробництва на деокупованих територіях
    Опубликовано: 2022-10-12 14:49:06

    В Україні створюють фонд відновлення агропромислового виробництва на деокупованих територіях

    НААН ініціює створення Національного фонду відновлення агропромислового виробництва на деокупованих територіях. Про це повідомила пресслужба наукової установи.

    За ініціативи та під безпосереднім керівництвом Президента НААН Ярослава Гадзала та віцепрезидента НААН Юрія Лупенка, з метою розв’язання проблем матеріально-технічного і фінансового забезпечення відновлення діяльності сільськогосподарських товаровиробників після звільнення тимчасово окупованих рф територій, Національна академія аграрних наук України ініціює створення спеціальної державної інституції — Національного фонду відновлення агропромислового виробництва на деокупованих територіях.

    Діяльність фонду повинна сприяти прискореному відновленню аграрної сфери і села на звільнених територіях, через координацію діяльності органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, бізнесових структур щодо цільового нагромадження, розподілу й використання відповідних матеріально-технічних ресурсів, насамперед, паливо-мастильних матеріалів, насіння й садивного матеріалу, добрив, засобів захисту рослин, сільськогосподарської техніки й запасних частин, фінансових ресурсів тощо для забезпечення потреб усіх суб’єктів агробізнесу.

    Фонд має бути неприбутковою бюджетною установою, діяльність якої спрямовується, координується та контролюється Кабміном. Фінансувати фонд планують з кількох джерел:

    • державний бюджет України;
    • допомога держав-партнерок і міжнародних фінансових інституцій;
    • допомога великих міжнародних корпорацій;
    • заморожені чи конфісковані активи росії;
    • внески юридичних і фізичних осіб;
    • допомога міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів.

    У НААН зазначили, що фінансування заходів фонду будуватиметься на загальних принципах бюджетного фінансування з акцентом на використання конкурсного підходу для вибору учасників за виробничими напрямами та за пріоритетністю, відповідно до потреб відновлення виробничої та соціальної інфраструктури України.

    Національна академія аграрних наук України надаватиме фонду науковий супровід і інноваційні рішення в усіх сферах агропромислового виробництва.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.