• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС збільшує експорт соняшникової олії та шроту
    Опубликовано: 2022-10-04 14:04:08

    ЄС збільшує експорт соняшникової олії та шроту

    Збільшення закупівель насіння соняшнику до країн Євросоюзу сприяло стрімкій активізації експорту продуктів переробки в останні місяці. Про це повідомляють фахівці гамбурзького аналітичного агентства OilWorld (Німеччина) у своєму звіті.

    Так, у червні-липні країни ЄС закупили майже 700 тис. тонн соняшника проти 28 тис. тонн в аналогічний період минулого року: зокрема, найбільше сировини було ввезено з України – 604 тис. тонн.

    Найбільше насіння, у свою чергу, закупили Болгарія і Румунія – 392 тис. тонн та 127 тис. тонн відповідно.

    «Завдяки цьому деякі країни значно збільшили експорт соняшникового шроту. Зокрема, Болгарія збільшила відвантаження продукту до 179 тис. тонн, який був експортований переважно до КНР, а також до Франції, Греції, Італії, Нідерландів та інших країн блоку», – як зазначають аналітики.

    Загалом, з червня по липень, за даними Oil World (Німеччина), було реалізовано на зовнішні ринки 247 тис. тонн шроту – більше половини (142 тис. тонн) направили до Китаю.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.