• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завдяки внесенню добрив в ґрунт разом з рихленням можна втричі збільшити врожайність — фермер
    Опубликовано: 2022-10-02 10:08:56

    Полтавське господарство «Верест» з 2021 р. працює з глибокорозпушувач BEDNAR TERRALAND TN4000D7R. Агрегатом вже обробили 270 га під кукурудзу та соняшник. Про це розповів головний інженер агрокомпанії «Верест» Станіслав Матрос. Повідомляє Traktorist.ua.

    Він зазначив, що раніше в господарстві застосовували оранку, тож виникла потреба зірвати плужну підошву, а також постало питання збереження вологи.

    «За зміну вдається зробити до 22 га з глибиною обробітку 45 см, тоді як плугом робили 24 га за зміну на глибині 27 см. В основному агрегат працює на чорноземах. Іноді приходиться працювати і в нічний час. Вночі продуктивність роботи дещо знижується, утім, якість лишається відмінною», — пояснив Станіслав Матрос.

    Разом з глибокорозпушувачем TERRALAND господарство придбало і бункер Ferti-Box FB1500TN для локального внесення добрив під час глибокого розпушування.

    «Завдяки внесенню добрив в ґрунт разом з рихленням ми збільшили врожайність на 20-30%», — додав головний інженер агрокомпанії «Верест».

    Глибокорозпушувач в господарстві працює з трактором John Deere 8R410. Робоча швидкість складає 8-9 км/год, а витрати пального становлять близько 20 л/га.

    Юлія Немцева

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.