• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загрози дефіциту немає: Україна намолотила пшениці у понад два рази більше за річну потребу
    Опубликовано: 2022-09-30 10:45:32

    Загрози дефіциту немає: Україна намолотила пшениці у понад два рази більше за річну потребу

    Аграрії цього року зібрали 19,2 млн т пшениці, що у більше ніж два рази перевищує обсяги річного внутрішнього споживання.

    Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час пресконференції в Медіа Центрі Україна — Укрінформ.

    “Наше внутрішнє споживання двох типів пшениці: фуражної і продовольчої, становить близько 7,5 – 8 млн тонн в рік. Тобто в цей час у нас зібрано у понад два рази більше, ніж наша річна потреба. Тому жодної загрози дефіциту немає”, – наголосив він.

    Висоцький зазначив, що збір пшениці в Україні вже завершено. Загалом, аграрії намолотили приблизно 19,2 млн т пшениці при середній врожайності понад 40 центнерів з гектара.

    Окрім пшениці в Україні завершився збір ячменю, якого вже намолочено 5,5 млн т. Внутрішнє споживання цієї культури в Україні становить близько 2,5-3 млн т, додав Висоцький.

    Також, вже завершено збір озимого ріпаку, якого намолочено 3,1 млн т.

    Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на середину вересня сільськогосподарські виробники зібрали 26 млн тонн зернових та зернобобових культур.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.