• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні поновили ліцензійний контроль над обігом алкоголю, тютюну та палива
    Опубликовано: 2022-09-14 10:05:07

    Кабінет міністрів на засіданні 10 вересня прийняв рішення додати виробництво та торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, паливом до переліку бізнесів, які в умовах воєнного стану не можуть розпочинати діяльність на принципах декларування.

    Про це 12 вересня повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

    "При цьому потрібно розуміти: це не правило, а виняток. Уряд і надалі рішуче налаштований впроваджувати політику дерегуляції. Плануємо зменшити кількість видів дозвільних документів до п’яти", — уточнила міністр економіки України Юлія Свириденко.

    Вона пояснила, що уряд має на меті лише посилити контроль над обігом високоліквідних підакцизних товарів, що мають стратегічне значення для держави, – спирт та пальне, та товарів, які мають шкідливий вплив при споживанні, зокрема тютюну та алкоголю.

    Тепер підприємці, що займаються діяльністю у сфері виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, зерновим дистилятом, біоетанолом, а також виробництва і торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, не можуть розпочинати роботу на принципах декларування.

    Зазначимо, що з початку широкомасштабного вторгнення РФ уряд перевів понад 500 дозвільних процедур на декларативний принцип.

    Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив законопроект про спрощення дозвільних процедур для набуття права на землю і для початку будівництва при реалізації проектів, спрямованих на відновлення економіки.

    Так, під час дії воєнного стану та у відбудовний період підприємці, які реалізують проекти, що входять до Переліку проектів відновлення економіки, отримують максимально сприятливі умови для інвестування.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.