• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як правильно вибрати якісне насіння
    Опубликовано: 2022-08-30 22:30:05

    Як правильно вибрати якісне насіння

    Овочі, вирощені самостійно на городі, дачній ділянці чи в теплиці, корисні і дуже смачні. Також це суттєва економія сімейного бюджету. Але ні для кого не секрет, що запорукою гарного врожаю є правильно підібране насіння. Хоча сьогодні є багато спеціалізованих магазинів, обрати якісне насіння не так просто.

    Компанія «Агро Експерт» пропонує великий вибір високопродуктивного насіння. В онлайн-каталозі представлено оригінальні засоби захисту рослин, мінеральні добрива, біостимулятори росту.

    Особливості правильного планування посадки

    Дачники з досвідом радять спочатку визначити, де і які культури ви плануєте вирощувати. Адже від цього залежить скільки насіння вам потрібно. В цей план варто включити багаторічні культури, овочі, зелень і пряні трави. Для овочів краще обрати сонячну частину ділянки. Також заздалегідь варто визначити, де ви плануєте висаджувати розсаду, а де сіяти насіння.

    Ще один важливий момент – знати правила сумісності культур. Адже не всі рослини «дружать». Загальні хвороби і шкідники можуть пригнічувати ріст і розвиток деяких культур. Наприклад, можна поряд висаджувати кукурудзу, квасолю і гарбуз. Водночас не варто висаджувати поряд цибулю і горох, картоплю і томати, моркву і кріп.

    Насіння овочів потрібно купувати у перевірених точках продажу. Заздалегідь варто подбати про засоби захисту рослин. В онлайн-каталозі компанії «Агро Експерт» ви знайдете все, що потрібно для захисту рослин від хвороб і шкідників. А якщо у вас виникнуть додаткові запитання, менеджери підкажуть, які препарати підійдуть найкраще.

    Як розрахувати кількість насіння

    Досвідчені дачники розраховують кількість насіння без проблем. Так, для томатів і перцю нормою вважають 4-5 г на  1 м кв. площі. Для моркви це 3-6 г, а огірків - 6-8 г.  Насіння озимого ріпаку для висіву на  1 га потрібно 3-3,5 кг.

    Вибираючи насіння, враховуйте погодні умови, погану схожість, хвороби. Тому краще придбати посівний матеріал з запасом. Якщо у вас залишилося насіння з минулого сезону, перед посадкою його варто переглянути.

    Не забувайте, що оптимальна температура для зберігання насіння - +16-18 С. Ні в якому разі не варто зберігати насіння у поліетиленових пакетах, адже тоді воно швидко псується.

    Компанія «Агро Експерт» пропонує кращі рішення для вашого вражаю. Тут можна купити насіння і для невеликих господарств, і великих сільськогосподарських компаній.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.