• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки Україна розраховує заробити від експорту зернових: відповідь Мінагрополітики
    Опубликовано: 2022-08-11 12:02:11

    Враховуючи середньостатистичні ціни на світовому продовольчому ринку, Україна очікує отримати мінімум 20 мільярдів доларів за експорт зернових.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького в ефіру телемарафону.

    Зокрема, за його словами, "зерновий коридор", який від 8 серпня вже фактично запрацював у двосторонньому напрямку безпосередньо цьому сприятиме.

    Він зазначив, що іноземне судно балкер FULMAR S, яке того ж дня прибуло до порту "Чорноморськ" вперше з початку війни, - це тільки початок реалізації Стамбульської зернової угоди.

    "Ми маємо десятки заявок від інших країн. І це є підтвердженням того, що власники суден і трейдери вірять, що під міжнародним патронатом буде виконана зернова угода. Світ потребує продовольства з України", - сказав Висоцький.

    Заступник глави Мінагрополітики додав, що три українські порти зможуть обслуговувати від 80-ти суден на місяць.

    "Мовиться про 3-3,5 млн тонн продукції в місяць. На сьогодні це досить оптимістичний показник. І це позитивний сигнал для вирівнювання цін на внутрішньому ринку", - додав посадовець.

    Відтак, зростання цін зможе покрити собівартість, щоб фермери могли продовжувати операційну діяльність і з упевненістю дивитися на осінньо-польові роботи.

    ОЛЕГ ВАСЬКІВ

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.