• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо три пріоритети у відновленні агросектору
    Опубликовано: 2022-08-13 13:07:59

    План відновлення України визначає три пріоритети в аграрній сфері на період війни. Про це йдеться у повідомленні Європейської Бізнес Асоціації, представники якої долучилися до презентації та обговорення плану з представниками Національної ради з відновлення України від наслідків війни, пише agronews.ua.

    Так, першим пріоритетом визначено розвиток експортної логістики.

    «Завдяки в тому числі й зусиллям бізнесу навіть без портів вдалося досягти чималих успіхів та збільшити обсяги вивезеної агропродукції з 350 тис. т у березні до 3 млн т у липні. А з серпня до логістичних коридорів додадуться ще й чорноморські порти», — зазначають у ЄБА.

    Друге — це зберігання врожаю. За підтримки ФАО до України надійде необхідне обладнання для зберігання зерна, що значно допоможе у вирішенні проблем нестачі зерносховищ.

    «Третє — це кредитування та доступ до фінансування для агросфери, над чим українська сторона активно працює разом із партнерами. Післявоєнний розвиток аграрної галузі передбачає розвиток переробки, зростання доданої вартості, розвиток біоенергетики, тваринництва, садівництва тощо», — уточнили експерти.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.