• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні ціни на вершкове масло зростуть, - Infagro
    Опубликовано: 2022-08-09 12:03:47

    Внутрішні ціни зростуть, в тому числі і за рахунок недавньої девальвації гривні.

    Аналітики Infagro повідомляють, що виробництво вершкового масла почне сезонно скорочуватися, а внутрішні ціни зростуть, в тому числі і за рахунок недавньої девальвації гривні. Незважаючи на падіння цін зовнішніх продажів, свій вплив справить також і експорт товару.

    "Зростання цін відбудеться через тиждень-два. Поки що ринок пристосовується до нових реалій, спричинених змінами в курсовій політиці НБУ та можливостями експорту", - йдеться у повідомленні.

    На тлі погіршення кон’юнктури світового ринку, експортні ціни на українське масло падають. Незважаючи на це, експорт все ще вигідний, і про це свідчить зростання обсягу експорту у липні майже вдвічі у порівнянні з попереднім місяцем.

    Виробництво масла в цьому році активне. За приблизними оцінками експертів, в липні буде вироблено лише на 7% менше минулорічного показника.

    "Аналізуючи поточні можливості експорту, зростання внутрішніх цін на масло вже в найближчій перспективі неминуче", - зазначають аналітики.

    Нагадаємо, що українські сировари витіснять імпорт, якщо не будуть піднімати ціни.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.