• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені представили картоплю нового покоління
    Опубликовано: 2022-08-08 13:09:37

    Якщо ви плануєте спробувати нові сорти картоплі, варто звернути увагу на ранній високоврожайний сорт Алюетт. Це новий продукт для українського ринку (його внесли до Державного реєстру рослин, придатних для поширення в Україні в 2021 році), утім сорт вже встиг добре себе зарекомендувати як на полях фермерських господарств, так і в особистих селянських господарствах. Про це повідомляє  SEEDS, пише agronews.ua.

    Цього року компанія-постачальник якісного насіннєвого матеріалу картоплі «Агріко Україна‎» безкоштовно надала десятки тонн насіння Алюетт для господарств Київщини, Чернігівщини, Тернопільщини та інших регіонів. Там вже збирають перший урожай бульби. Результати вирощування сорту ви можете побачити на фото.‎ Зокрема, на світлинах видно, що майбутній врожай буде високим, а бульба — якісною, навіть попри пізні терміни посадки та складні умови цього сезону.

    Зазначимо, що українці змогли безкошовно отримати насіннєву картоплю завдяки співпраці «Агріко Україна‎»‎ та Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics Internetional, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

    Алюетт варто обирати, оскільки сорт має ряд унікальних переваг:
    Алюетт – сорт «нового покоління», що має високу стійкість до фітофторозу листя та бульб (для органічного землеробства).
    Характеризується універсальними кулінарними якостями: придатний як для споживання у свіжому вигляді, так і для переробки (21% сухих речовин).
    Картопля сорту Алюетт має привабливий червоний колір шкірки, що не змінюється протягом всього періоду зберігання.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.