• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чим поливати огірки задля суттєвого збільшення врожаю
    Опубликовано: 2022-08-05 18:01:08

    Здавалося б, що може бути простіше, ніж виростити огірки? Кинув насіння в землю, а далі поливай і врожай збирай. Можливо, колись так воно й було. Але відтоді селекціонери повиводили неймовірну кількість і сортів, і гібридів, розрахованих на великий урожай. Та щоб його отримати, треба добряче попрацювати. Сучасні огірки прагнуть підживлення. Добрив зараз теж немало — на будь-який смак та гаманець. Ось тільки ними ще потрібно вміти правильно користуватися та вибрати із довгого списку найбезпечніші. Про це повідомляє greenpost.ua, agronews.ua.

    Серед доступних добрив можна виділити 3, які можна використовувати під час цвітіння і плодоношення. Одне навіть умовно безкоштовне.

    З цими добривами всі квіти перетворяться на зав’язі, а зав’язі на смачні хрусткі огірочки.

    Будь-яке добриво вноситься по вологому ґрунту, тому грядки попередньо потрібно полити.

    Сульфат калію
    Нічого не може бути простішим, ніж підживити огірки сульфатом калію. Це добриво належить до найдоступніших і найпростіших у застосуванні. Достатньо розвести столову ложку у відрі води та полити кущі під корінь. На кожен кущик огірка достатньо 0,5 л розчину.

    Бажано додати на відро води половину столової ложки сечовини. Так, на стадії плодоношення азот у великій кількості не потрібен. Але й повністю виключати його не можна, інакше гудиння не зростатиме і пожухне. А такої кількості сечовини цілком достатньо, щоби компенсувати потреби в азоті.

    Періодичність застосування — 1 раз на тиждень.

    Трав’яний настій із сульфатом калію
    У цьому варіанті настій на траві замінить сечовину як джерело азоту. Приготувати трав’яний настій є з чого — підійде будь-яка трава. А краще бур’яни просто з корінням (повинні ж вони хоч якусь користь принести).

    Посудину напихаємо наполовину травою і заливаємо водою. Залишаємо настоюватися в теплому місці тиждень. Настій зливаємо, але в такому вигляді не використовуємо — потрібно розбавити водою 1 до 10.

    Виходить, що на 10 л води буде потрібно 1 л зеленого настою та 1 столова ложка сульфату калію.

    Підживлювати таким коктейлем огірки слід кожні 10 днів.

    Деревна зола
    Прекрасна альтернатива сульфату калію — зольний настій. Тільки його обов’язково потрібно доопрацювати. Тому це підживлення умовно безкоштовне. Доведеться купити столовий оцет (9 %).

    На відро води йде склянка золи та склянка оцту. Настою потрібно дати постояти кілька годин, розбавити водою в 3 рази і пролити огірки під кущ.

    Витрата — 1-2 л залежно від розміру куща. Передозування у цьому випадку не буде.

    Монофосфат калію
    Це добриво коштує дорожче, але воно дуже економічно витрачається, а результат приголомшливий. Причому монофосфат калію можна застосовувати під час зав’язування плодів на будь-яких овочевих культурах.

    Також у відрі води розводимо столову ложку добрива. Власне поливальний розчин готовий. Але для огірків, кабачків, капусти бажано до розчину додати ще ложку аміаку.

    Поливаємо по 0,5 л під кожен кущ. Періодичність такого підживлення — раз на півтора тижні.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.