• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада виділила $40 млн Україні на зерносховища
    Опубликовано: 2022-08-05 12:04:44

    Канада надала Україні $40 млн на розв'язання проблеми дефіциту зерносховищ у країні. Це забезпечить зберігання додаткових 2,4 млн тонн зерна у 2022-2023 роках, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    Реалізуватиме проєкт Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

    Наголошується, що ФАО надасть засоби для тимчасового та постійного зберігання зерна. Зокрема, поліетиленові рукави для зберігання зерна, завантажувально-розвантажувальне обладнання та довгострокові модульні сховища.

    Засоби для зберігання українського зерна планують направити малим та середнім фермерським господарствам у 15 областях України.

    У Міністерстві повідомили, що із загальної місткості зерносховищ у 75 млн тонн, 14% сховищ пошкоджено або зруйновано.

    За даними міністерства, ще 10% зерносховищ перебувають на окупованих територіях, а близько 30% залишаються заповненими 22 млн тонн торішнього врожаю.

    "З огляду на безпрецедентні проблеми зі зберіганням культур цього року необхідні масштабні інноваційні рішення. З цієї причини підтримка сектора буде затребувана, ймовірно, до 2023 року", – повідомив директор ФАО Рейн Паульсен.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.