• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала докази, що сирійське судно, заарештоване у Лівані, перевозило вкрадене українське зерно
    Опубликовано: 2022-08-02 09:02:58

    Посольство України в Лівані отримало документи та докази, що борошно та ячмінь на борту судна "Лаодикея", затриманого в порту Бейрута, були вкрадені у України. Про це посольство повідомило в Twitter.

    "Завтра ми подамо клопотання про продовження терміну затримання. Знаючи, що його прагнуть якнайшвидше продати", — зазначили в посольстві.

    Інших подробиць щодо того, які саме докази і про що йдеться в документах, посольство не розголошує.

    Нагадаємо, про те, що прокуратура Лівану затримала сирійське судно "Лаодикея", стало відому 30 липня. Передбачається, що цим судном перевозили 5 000 тонн пшениці і, можливо, ще 5 000 тонн ячменю, на його борту також може бути борошно.

    Зазначимо, що російсійські війська масово вивозили зерно з тимчасово окупованих територій, щоб незаконно відвантажити на зовнішні ринки. Компанія Maxar опублікувала супутникові знімки російських суден, що вивозять зерно в Сирію вкрадене в Україні.

    За інформацією Delo.ua, з окупованих територій на Півдні країни у бік Криму вивозять не тільки зерно, а й інші агропродукти.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.