• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Транспортування зерна: ВМС України готові супроводжувати цивільні судна
    Опубликовано: 2022-08-06 10:02:45

    Транспортування зерна: ВМС України готові супроводжувати цивільні судна

    У Генштабі розглядають можливі сценарії щодо провокацій рф під час транспортування зерна з одеських портів, а ВМС ЗСУ готові супроводжувати цивільні судна у разі необхідності.

    Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо можливих провокацій з боку рф під час транспортування зерна з одеських портів.

    “Щодо провокацій, які можуть бути в Одеському регіоні. Ми спільно з іншими силовими структурами сектору безпеки і оборони відстежуємо ситуацію. Є, на погляд наших фахівців, деякий перелік розвитку подій на тому напрямку. Вжиті відповідні заходи зараз і будуть вживатися і надалі. Стосовно супроводу транспорту із зерном… Збройні сили України, безпосередньо ВМС, готові до виконання цих заходів, але все це буде відбуватися відповідно до розвитку подій. Наразі в Генеральному штабі створена координаційна група, яка безпосередньо опікується цим питанням”, – зазначив Громов.

    Як повідомляв Укрінформ, транспортувати українське зерно на експорт, згідно з домовленостями у Стамбулі делегацій України, росії та Туреччини за посередництва ООН, планується через порти «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ».

    У результаті російської агресії в Україні було заблоковано більш як 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, у тому числі в рамках Світової продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш уразливі країни світу, зокрема, в Африці.

    ЄС організував «коридори солідарності» на кордонах з Україною для вивезення зерна сушею, автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дає змогу лише частково вирішити проблему.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.