• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Cезон сливи стартував із низьких цін
    Опубликовано: 2022-08-05 17:55:07

    Cезон сливи стартував із низьких цін

    Українські садівники цього тижня розпочали масову реалізацію сливи, проте ціна на неї вже мінімум удвічі нижча, ніж минулого року.

    Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, на даний момент слива є найдешевшим сезонним фруктом в Україні.

    Так, виробники пропонують якісну сливу по 10-20 грн/кг ($0,27-0,55/кг), ціна на некондиційну продукцію взагалі стартує від 7 грн/кг ($0,19/кг).

    Експерти нагадали, що торішній сезон масової реалізації сливи також розпочався наприкінці липня, проте тоді виробники не готові були відвантажувати дешевше за 28 грн/кг ($0,77/кг). У той же час попит на сливи досить стриманий, що чинить додатковий тиск на ціни.

    «Українські садівники стурбовані — ціна на сливу вже опустилася нижче за рівень собівартості, і це на початку сезону реалізації. Для порівняння: рік тому продаж слив в Україні здійснювався у середньому в 2,2 рази дорожче, ніж сьогодні. Водночас садівники не виключають, що в міру просування збирання у садах вони будуть змушені й надалі знижувати відпускні ціни в даному сегменті», — зазначають фахівці.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.