• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Стамбулі відкрився центр моніторингу експорту українського зерна
    Опубликовано: 2022-07-28 11:04:15

    Спільний координаційний центр (СКК) для експорту українського зерна відкривається в Стамбулі у середу, 27 липня, повідомили турецькі ЗМІ, оприлюднивши фото, пише УНН.

    Деталі

    "Спільний координаційний центр, створений у рамках угоди про зерновий коридор, відкривається у Стамбулі. Міністр національної оборони Хулусі Акар виступає на відкритті центру", - повідомляє TRT Haber.

    Так, розпочинає роботу Спільний координаційний центр, куди увійдуть офіційні особи з Туреччини, рф, України та Організації Об'єднаних Націй (ООН), зауважує CNN Turk.

    При цьому телеканал TRT Haber цитує Халусі Акара, який зазначив, що "ми дуже раді вам у цьому центрі, який має особливе значення для всього світу і працює виключно в гуманітарних цілях". "Наразі триває підготовка та планування виходу перших зернових суден з українських портів", - зазначив він.

    З його слів, "ми віримо, що роботи, які будуть проводитися через Спільний координаційний центр, внесуть значний внесок у подоланні продовольчої кризи, яка охопила весь світ, особливо у зниженні цін, як стверджують експерти".

    "Бажаю успіхів усьому колективу Спільного координаційного центру та вітаю вас з любов’ю та повагою", - зазначив Акар, подякувавши чотирма мовами - турецькою, англійською, російською та українською.

    Центр створений у Національному університеті оборони у Стамбулі. До команди увійдуть 20 людей з усіх боків, зазначає CNN Turk.

    На чолі команди буде турецький адмірал. Стало відомо, що російські та українські чиновники збиратимуться разом лише у разі потреби та продовжуватимуть свою роботу в окремих приміщеннях, відзначає телеканал.

    Доповнення

    Україна, Організація Об'єднаних Націй, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Южний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого.

    Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зерна.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.