• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Слива стала найдешевшим сезонним фруктом в Україні
    Опубликовано: 2022-07-28 09:04:14

    Українські садівники цього тижня лише розпочали масову реалізацію сливи, проте, ціна на ці фрукти вже мінімум удвічі нижча, ніж минулого року.

    Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

    За словами ключових гравців ринку, на даний момент слива є найдешевшим сезонним фруктом в Україні.

    На сьогоднішній день виробники пропонують якісну сливу по 10-20 грн/кг ($0,27-0,55/кг), ціна на некондиційну продукцію взагалі стартує від 7 грн/кг ($0,19/кг).

    Нагадаємо, що сезон масової реалізації сливи минулого року також розпочався наприкінці липня, проте тоді виробники не готові були вести відвантаження дешевше 28 грн/кг ($0,77/кг).

    У той же час попит на сливи зараз досить стриманий, що чинить додатковий тиск на ціни.

    "Українські садівники стурбовані – ціна на сливу вже опустилася нижче за рівень собівартості і це лише на початку сезону реалізації. Для порівняння: рік тому продаж злив в Україні здійснювався в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж сьогодні. При цьому садівники не виключають, що у міру просування збиральних робот у садах, вони будуть змушені й надалі знижувати відпускні ціни в даному сегменті", - констатують аналітики.

    Зазначимо, в Україні також стрімко дешевшають коренеплоди врожаю 2022 року, але ціни на них ще значно вищі за рівень минулого року.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.