• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені створили пристрій для вимірювання свіжості продуктів та здоров’я рослин
    Опубликовано: 2022-07-25 13:04:17

    Учені з Австралії та Сінгапуру створили унікальний винахід – пристрій, що з допомогою індикатора та смартфона допомагає розпізнати, наскільки свіжі продукти і чи не зіпсовані вони. Цікаво, що вартує цей пристрій усього кількадесят доларів. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    Пристрій GoMicro та мобільний застосунок до нього з допомогою штучного інтелекту може оцінити якість зерна та спецій, свіжість морепродуктів, ступінь стиглості овочів та фруктів. Також інновація корисна для садівників, адже дозволяє виявляти шкідників та ступені хвороби листя. Для різних типів продуктів, застосовують різні варіації комплектування. Ціна стартує від 25 доларів США.

    Пристрій під’єднується до камери телефону і оцінює зображення продуктів чи рослин.

    “Ми можемо оцінити стиглість або псування фруктів і овочів із точністю від 86 до 99% у днях. Це дуже актуальна проблема для харчової промисловості, адже приблизно 30% нашої їжі псується. Ми бачимо, що існують дуже сильні комерційні можливості для дешевого та портативного пристрою, здатного точно оцінювати псування їжі”, – розповідає засновник стартапу Сівам Кріш, пише AgroTimes.

    Винахід, зокрема, планують пропонувати малим фермерам.

    “Будь-який фермер, у якого є смартфон, матиме діагностичні можливості агронома — завдяки вбудованому точнішому механізму штучного інтелекту в мікроскоп Spotcheck, приєднаний до телефону”, – говорить розробник.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.