• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зернова угода. США заявили, що притягнуть Росію до відповідальності
    Опубликовано: 2022-07-25 11:07:58

    Важливо буде домогтися імплементації домовленості з російського боку під час укладання угоди про розблокування морського експорту українського зерна з Туреччиною, Україною, РФ і ООН. Про це під час брифінгу в Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

    Він назвав укладання угоди довгоочікуваною подією.

    22 липня в Стамбулі має відбутися церемонія підписання угоди про вивезення зерна з портів України за участю представників України, Туреччини, ООН і Росії.

    "Але зараз ми сфокусовані на тому, щоб покласти на Росію відповідальність за реалізацію цієї угоди та щоб українське зерно потрапило на світові ринки", — сказав Прайс.

    Він наголосив, що США продовжать працювати над цим із союзниками.

    Прайс також зауважив, що Росія дуже довго використовувала постачання продовольства як зброю й не лише блокувала експорт зерна з України, а й розкрадала його та руйнувала сільськогосподарські об’єкти. І це вплинуло не тільки на країни регіону, а й далеко за його межами.

    "Ми ніколи не мали опинитися в такому становищі. Це було обдумане рішення з боку Російської Федерації використовувати харчові продукти як зброю", – зазначив представник Держдепу.

    Наталия Софиенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.