• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на огірки рекордно зросли
    Опубликовано: 2022-07-17 11:08:48

    Цього року сезон продажу огірків з відкритого ґрунту стартував значно пізніше, ніж зазвичай. Причина – окупація південних регіонів країни, звідки масово постачали ранні овочі. У зв’язку з цим, і ціна на перші огірки значно вища, ніж у липні минулого року – у три з половиною рази. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    “Огірки відкритого ґрунту почали масово надходити у продаж практично у всіх регіонах країни, а відпускні ціни на цю продукцію озвучуються в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому у 3,5 рази дорожче, ніж у аналогічний період минулого року. Таку цінову різницю ключові гравці ринку пов’язують із окупацією Запорізької області, яка у минулі сезони була лідером із вирощування огірка у відкритому ґрунті та у літніх теплицях. Сьогодні постачання цієї продукції із Запорізької області практично не здійснюються”, – зазначають аналітики порталу EastFruit.

    Крім того, на формування ціни вплинуло зростання логістичних витрат.

    Дорожчають не лише огірки. Згідно з даними дослідження економічного оглядача Богдана Слуцького, у червні харчові продукти в Україні подорожчали на 28,3%.

    Зокрема, ціни на овочі зросли на 89%, хліб подорожчав на 34%, а риба додала у ціні 30%.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.