• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На посередництві в розблокуванні українського зерна Туреччина заробить $100 на кожній тонні
    Опубликовано: 2022-07-12 12:07:50

    За роль нейтрального транзитера, який візьметься переправити українське зерно з Одеси до нейтральних вод, Туреччина отримуватиме 25% від ринкової ціни зерна.

    Про це йдеться у матеріалі Mind «Напівпрочинені двері: Україна нарощує зерновий експорт».

    Деталі. Міністр сільського та лісового господарства Туреччини Вахіт Кірішчі заявив, що в рамках кампанії з розблокування експорту Україна надасть посереднику зерно зі значним дисконтом.

    «У нас є угода, щоб дати нам [ціну] на 25% нижче, ніж FOB. Однак вони мають дилему з приводу безпечного експорту продукту. І росія, і Україна довіряють лише нам», — розказав Кірішчі.

    Зазначається, що на сьогодні в Україні немає сформованої ціни FOB, оскільки де-факто немає портів, де вона актуальна. Але якщо прийняти, що в середньому пшениця на таких умовах постачання коштує $400/тонна, то Туреччина за свої дипломатичні старання отримає знижку в розмірі $100 на кожній тонні, або $100 000 на кожній 1000 тонн.

    За даними народного депутата Анатолія Урбанського, перший тестовий корабель з українським зерном вийде з порту Одеси 14 липня. Крім того, зберігається вірогідність створення військового конвою, який супроводжуватиме зерновози до портів Туреччини.

    Інф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.