• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на полуницю за тиждень зросли на чверть
    Опубликовано: 2022-07-11 10:06:44

    Цього тижня українським виробникам полуниці вдалось підвищити відпускні ціни. Сьогодні ягоду відвантажують за 50-80 грн/кг.

    Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

    Першочерговою причиною подорожчання оператори ринку називають нестабільні та малооб'ємні поставки цієї ягоди, які пояснюються завершенням сезону реалізації полуниці у південних областях України.

    За даними щоденного моніторингу проекту, лише з початку поточного тижня ця ягода в українських господарствах подорожчала в середньому на 25%.

    Так, сьогодні місцеві садівники відвантажують полуницю по 50-80 грн/кг ($1,71-2,73/кг) залежно від якості та обсягу запропонованої партії.

    За словами ключових гравців ринку, причин для зростання цін є декілька Насамперед, пропозиція даної ягоди на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівницьких господарств завершують сезон реалізації.

    При цьому попит на полуницю, як на свіжому ринку, так і з боку переробних заводів, дуже високий, що також стимулює цінове зростання в даному сегменті.

    При цьому вартість полуниці на українському ринку на сьогоднішній день вже в середньому в 1,5 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року.

    Нагадаємо, Мінагрополітики не очікує дефіциту фруктів та овочів через окупацію південних регіонів.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.