• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словаччина готова транспортувати українське зерно через порт Братислава
    Опубликовано: 2022-07-09 09:28:24

    Словаччина готова транспортувати українське зерно через порт Братислава

    Міністерство транспорту та будівництва Словаччини працює над створенням ще одного транспортного коридору для експорту українського зерна.

    Зі словацького порту зернові планується транспортувати Дунаєм до румунського чорноморського порту Констанца. Звідти зерно може вирушити до Африки. «Це набагато коротше, дешевше та екологічніше, ніж інші альтернативи, — зазначив посадовець і додав: — Порт Констанца також є частиною нового Шовкового шляху з Азії, який змінюється через війну в Україні».

    Зі слів держсекретаря відомства, Словаччина має чудове логістичне становище, дуже добрі зв’язки з європейською залізничною, автомобільною та річковою мережею.

    Порт Братислава розташований посередині водного шляху Рейн—Майн—Дунай. Водночас залізнична мережа має достатню потужність для збільшення обсягів вантажів, що перевозяться як у напрямку південь—північ, так і в напрямку схід—захід.

    Окрім того, Ярослав Кметь обговорив нові маршрути для перевезення вантажів, які проходитимуть через Словаччину, з державним секретарем Міністерства транспорту та інфраструктури Румунії Габріелем Костянтином Бундуком і директором Департаменту водного транспорту Міністерства транспорту Чехії Евженом Видро на транспортній логістичній конференції «Румунський чорноморський порт Констанца».

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.